Tuesday, March 31, 2009

Light at the end of tunnel

Kegilaan terhadap duit

Tempat kejadian: Lab Level 6
Waktu kejadian: sekitar 11.30am - 1.30 pm
Suspek utama: Ikmal (shashalai), Saf(udin) dan Yana(still single&available)
Jumlah wang yang terbabit: RM (3 angka jer)
Gambar-gambar yang telah didapati:

suspek utama, Ikmal
turut terbabit: yana & safra
pemilik sebenar wang yang tak terlibat

lepas tu the journey begin... wakaka

first destination, KLCC
lokasi pertama: Watson
barang dibeli: 

dan lain2 yang tak boleh dipamer

lokasi kedua: Guardian
x beli apa2 pun, safra je masuk..
aku ngan yana buat aktiviti sampingan

KLCC impian kami
nak beli.... nak beli....

Bangsar..Damansara..Kg Baru.. UniKL..
"murah2 ajer... sbb Mr Paddington ni kawan saye", kata Yana



lokasi ketiga: Pizza Hut
motif utama: mengisi kekosongan perut
sy makan:

mushroom soup
prawn olio spagethi

lokasi keempat: 
Body Shop.. beli perfume untuk my Mother...
sedih sgt sbb abg kt kedai tu cakap Oceanus akan 'discontinue'

skrg ni ade offer.. RM 39 jer (prev: RM48)

lokasi terakhir: Cute Fish Spa





GELIIIIII OIIIIII!!!!
yana & saf.. kini ku mengerti...
huhu.... 
(tp best gak bila dh lama2... nak lagi...!!!)

K la uols.... dh penat mengarang nih...
rasanya entry kali ni yg paling panjang...
hahaha......

see u in  my next entry...

Monday, March 30, 2009

Isnin yg memboringkan

ISNIN

datang lagi
huhu..... 
kenapa la ade kelas jugak hari isnin ni...
dah la 2 jam je...
tekanan betul....

dah la hari sabtu pun ade kelas....

wargh...
ngok ngek sungguh UniKL ni
kot ye pun nak ambil lecturer part time...
cari la yg sekitar2 KL nih je...

wargh... tekanan...

tgk.... kucing ni pun tekanan dgr citer aku

Saturday, March 28, 2009

Bengkel


Cyber Crime & Incident Handling Respond

seronok....
ramai kengkawan..

hehe....



Thursday, March 26, 2009

Open Day UniKL


Katenyer ade Open Day esok
tapi mcm xde apa2 persediaan pun

hurm.. bila la diorang ni nak pasang
apebende yg perlu untuk program 2 hari
lepas ni...
ish2....

kang tak sempat plak nak "exhibit"
huhu....

p/s: gambar2 sekadar hiasan

satu lg masalah aku skrg ni

mengantuk!!!
Help!!

Tuesday, March 24, 2009

Silver Lining


HAPPY!!!
Semalam sedih.. tapi hari ni...

gumbira


saya dah dapat tempat praktikal...
yup
confirm...


ni la tempat praktikal ku nanti

kepada kengkawan yg masih 
belum dapat tempat praktikal
usaha lagi....
chaiyok...chaiyok..

Monday, March 23, 2009

Frustration

PEIT x jadi present..
Physco dpt markah sikit jer...
ade plak individu yg 'annoying'
(camner la nk lari dari dia nih)
tekanannyer...

jadi nak diam untuk seketika waktu

"Silent Period"

Friday, March 20, 2009

Butterfly in my stomach

Nervous

Tension


Huhu.....

Presentation PEIT

wish myself 
GOOD LUCK


Thursday, March 19, 2009

PEIT


nothing much to say
i'm getting ready for tomorrow

POLITICS & ECONOMIC OF IT
PEIT

wish me G00D Luck....

Tuesday, March 17, 2009

kebosanan



minggu ni minggu malas nk pegi kelas...

bangun pagi pun lambat2 jer....


huhu.... bosan tul

tolong la.... 
kepada sape2 yg dpt hiburkan hatiku 
akan ku bagi keropok free....


Sunday, March 15, 2009

I Love My Nickname.... MOON

Picture of the day


bosannye bila balik KL...
xleh update blog hari2....
huhu...
tp entry kali ni rasa2nyer dh dpt di baca
kt blog cik yayana dan cik sapera...
tp akak x kire....
nak cite jgak...
hehehe...
destinasi selepas sesi memenuhkan perut ialah
S.O.G.O
Rasa2nya ni la pemandangan biasa klu korang pegi kt
SOGO ni.. cuma hari yang kami pergi tu
SABTU
jadi 'overload' ngan org yg kaki shopping
(bila masa SOGO x buat sales ek??)
kesian adik ni... dia kepenatan....
tapi dlm duk merayau2 sambil jadik assistant kepada 2 orang adik yg chumel
Yana
dan
Safra

akak jumpa.... jeng.....jeng...jeng...
dan
ye... anda semua tak silap pandang
juga tidak bermimpi....
MOON
ye akak dah memiliki brand sendiri
(I like.... dgn sedikit gediks... ahaks....)
"tengok.. murah jer... ade offer nih..",
kata akak promoter nih dgn bersungguh2...
Photo Contest
gmbar last untuk hari ni...
sila kenalpasti apakah barangan "baru" yg terdapat
di dalam gambar ini...


Picture 1: Yana's trying new jeans...

sesiapa yg dapat meneka dgn betul akan diberikan hadiah..

sila lah meneka...

Syarat-syarat: Pertandingan ini terbuka kepada sesiapa sahaja kecuali cik safra dan watak utama dalam gambar ini...

Thursday, March 12, 2009

Gila Pizza....


huhu... semalam x update blog...
uwaaa...... 

huhu.... malam semalam aku buat jamuan 

dgn adik2 bilik yg comel2...

kitaorang makan ni ha....

Domino’s Pizza dengan kupon pertama yg dibeli siang harinya…

 

Kekenyangan kami sekejapan

Burpp… (ops… sungguh x sopan eh)

Hari ni pagi2 dh jumpa kupon free dlm newspaper...

Domino's Pizza lagik....

Hahahaha.....


Jom Berpizza.....

 

Tuesday, March 10, 2009

Test lagik + Domino's Pizza


huhu.... hari pertama naik cuti jer dh ade test
Small Business....
huhu... nasib baik sukses....
time kasih kwn2 ku....

skrg ni tgh tunggu kelas router
(ntah ade ke x...)

tp hari ni aku buat keje x betul skit...
aku g beli nih...
coupon Domino's Pizza....
huahuahua..........

jom buat jamuan kelas uols.....

Saturday, March 7, 2009

new family member...



tengok pada tajuk ni mesti ada yg heran kan.....

actually ni la 'new family member' tu....


Hai...nama saya WSH 3672

ni kete adik akak yg jadi cikgu tu... 
baru gi ambil pagi ni...

so petang tadi g jalan2 pusing bandar 
ngan kete baru....
wihuuu......
*tuan dia pun x pegang lagik..*

tpi dalam dok sronok2 tu....
semakin kereta kitaorang menghampiri bandar...
ternampak la....
asap berkepul2.....
suspen giler... 
jalan ke bandar sesak teruk....
then informer adik aku (bapak dia polis klu x silap)
bgtahu ade kedai borong terbakar....
kus semangat... ku sangkakan bakal tempat praktikal ku...
hehe....

balik rumah check www.bharian.com.my kt berita mutakhir
baru aku dpt gmbar kat bwh ni...
td ayahanda melencong ke jalan alternatif
untuk elak jam... klu x... cam kura2 la...

 @ gong kapas

esok dah hari ahad... huhu......
nak kena balik KL...
asgment PEIT x siap2 lagi...
nasib baik MP mengingatkan tentang
 test small business
(OH NO!!!)

klu x, harus x study aku....

p/s: kengkawan..... help2..... x cukup O2 nih....

Friday, March 6, 2009

Cuti dah nak abes.....


Dah dekat2 nak abes cuti ni...tetiba rasa bosan...
sebab asgment x siap2 lagi....

ish2 sir nih....
huhu.....

ruin my vacation tul...

tapi hari ni pagi2  aku dapat makan makanan feveret

NASI AIR.. 
yumyum.....

lepas tu ke Mydin Mall mencari barang2 dapur...
sempat jugak membeli makanan wajib, aiskrim

hehehe... 
(x sedar diri tul aku ni... kang semput.. naya)


lepas tu aktiviti harian... 
mengadap laptop.....
sebelum laptop mengadap aku.... 
ngeh2.....

apa2 pun nak tdo dah....
esok plan ngan adik aku nak g tempat kat bawah ni


p/s: Before akak terlupa... kali ni ada produk baru atas permintaan Mr Ajeefu...

Taraaaa....
Keropok Segera 
tp yg ni bawak skit je... 
nak test market