Thursday, December 3, 2009

KRYOLAN GIVEAWAY - Jom join...


hehe.... sejak2 praktikal ni.. kemain lagi blajor mekap.. tak la mekap heavy2 pon.. yg basic2 aje.. tp boleh la.. 2-3 menjak ni slalu la akak ngan adek Diana ni sembang2, kongsi maklumat mane nk cari eyeshadow palette yg jual online.. last week diana ade YM.. dia pn bagi la link ni..


jeng.. jeng.. jeng.. sekali tgk la..

(price= rm55)
mummy.. daddy.. abg.. adik.. nak beli2... *drooling*

tp dlm byak2 palette tu akak berkenan yg no 2 tuh.. yg 72 color eye shadows and 6 blushers. sbb klu yg pertama tu eye shadow aje.. yg ni ade blusher.. kira 2 in 1 la.. jimat kos dan ruang gitu.. hahaha... harga pn yg termurah drpd yg slalu akak survey.. slalunya yg jmpa palette yg sama.. plg murah pn rm 70.. kt blogshop k ann ni (oh.. nama owner blog ni k.ann).. rm55 AJE.. klu tmbah posting fee pn x smpai rm 60 adek2.. *wink2*

so can't wait to receive my monthy allowance la.. nak beli... nak beli.. k.ann smpan untuk saya k..

then, akak jalan2 la kt blog dia, http://krayolaninmalaysia.blogspot.com/
Mcm2 ade tau... (cam iklan Astro plak )

tp dlm bnyak2 product tu.. akak nk tlg k.ann ni promote product terbaru dia...

Urban Decay Primer Potion
walaupun produk ni bukan under Kryolan, tp produk ni digunakan bersama ngan eyeshadow untuk kesan yg ke ba boom.. (lihat gmbr di bawah untuk perbezannya)


(k. ann, pnjam tgn)
lg satu, korang x perlu risau sbb UDPP ni long lasting.. *i like la.. haha... dan harganya x la mahal sbb kita just jadikan UDPP ni sbgai base pada eyeshadow kite.

How to use it;
simple, it is cream-based, so guna applicator yg disediakan. tenyeh skit tang mata tu. lpas tu uols pakai aje la eyeshadow kegemaran korang..

k.ann ni pn baik hati pasal kali ni dia ade anjurkan giveaway. kt bawah ni akak letakkan detail pasal give away k.ann ni.. hadiah pn terbaek la..

Kryolan Giveaway Time!!!!!!

Hey girlssss go create a blog.. go go. Be my follower and kalau rajin subscribe link to my blog ek..

Then buat post tentang KRYOLANINMALAYSIA dalam blog you dalam bentuk paling meletops!!! Promote KRYOLANINMALAYSIA kasi up la sket..

dan sertakan link
http://krayolaninmalaysia.blogspot.com
Ingat.. Eja betul-betul!!

Post paling creative, paling meletops dan paling best akan dipilih sebagai pemenang oleh i. :p

Dan jangan lupa tambah kat post tu pasal giveaway nih.

Tinggalkan link blog you kat comment box bawah ni atau boleh email i di ann_stasia@yahoo.com.. Dua-dua lagi baik! Let me know.. Kalau i tak tau macam maner nak dpt hadiah!


Winners will be announced on 10 December 2009.


10 lucky babes akan dapat KRYOLAN SUPRA free.. Harga worth RM50 tau.. Rugi klu tak cube..

Ni ha!! You akan dapat ini!! :)

Eh.. Tapi hitam ni nak buat aper.. He he



Yang inilah... You boleh pilih ikut skin color you kalau you menang!!

Kalau nak beli RM53 tau!!!



Dan 10 lucky babes yg lain akan dapat saguhati ni!!!! :)

I order dari US tau. Baru sampai petang tadi.

Britney Spears Believe and Aquolina Pink Sugar!!

klu adik2, akak2 ni ade masalah nk tnya pasal product mane yg sesuai atau nak order barang, boleh la contact k.ann terus.. x caya... ni yg tertulis kt banner dia..

"Kami jual KRYOLAN, DERMACOLOR and DERMACOS. Nak khidmat nasihat? Tak tau nak pilih warna ape yang sesuai ngan kulit? Nak tau banyak lagi tentang produk Kryolan? Nak test dulu sebelum beli? Call jer i... ann - 0123636304 bebiler jer.. :)"

see.. see..

gmbr ni akak google kt internet.. jmpa kt website utama kryolan.. tgk make up dia.. dlm air pn steady dik oi...
(klu x caya klik sini)

Produk2 kt blogshop k.ann ni mmg bnyak.. tak muat satu page.. hehe

jadi.. apa tunggu lagi..

JOM TERJAH ke


p/s: bos, cepat la bayar elaun.. nak beli makeup nih.. hahaha...

Thursday, November 19, 2009

Kopi O dan Ubi Kayu Rebus

Hujan ooo hujan....

Sojuk... hujan2 gini terliur plak nak makan ubi kayu rebus.. kena plak dgn kopi O panas.. mmg mengancam...

air liur da meleleh la plak tgk gmbr kt bawah ni.. T_T

credit to Ayoh Wang

ok la.. nak g rebus ubi kayu dulu.... hahaha... jom makan... jemput semua neh...


p/s: Ayoh Wang ni bloggers dr Terengganu

Wednesday, November 18, 2009

Bosan..

Cuti dah start semula...

Tak tau nak buat apa dah...

T_T

Saturday, October 31, 2009

Finish already

i'm done with my Industrial Training...

miss my blog...

miss to update it..

I'LL BE BACK SOON...

Tuesday, September 15, 2009

Hari ini dlm sejarah


Ade sesape yg kenal aweks cun nih?



ni la empunya blog c33ramoon
tp version muka buku...



lpas tu try la tegur dia kt FB.. sekali dia reply la..
vangga neh.. T_T
hahaha... ni la hadiah hari raya plg bermakna buat diri ini
yg selalu mengagumi blogging style sis ceera neh..



so today is the hstory..
tertunggu2 kesempatan untuk berjumpa dgn empunya badan plak..
ni yg x sabor2 nak balik KL nh...

Monday, September 7, 2009

Menyampah...

apa yg korang akan buat bila korang rasa menyampah?

lempang makhluk tu??

ajak geng bahan makhluk tu secara beramai2??

argh.... ni semua bermula dr muka buku...
akak pn x faham dah dia nih... apa masalahnye...
cara dia expresskan komen2 dia as if he is the best person in this world
(you may now know who is the person that i mention)

akak pn x reti gak dia ni..
jenis hati batu ke apa? ngok ngek tul la...

ingat lagi time kelas math waktu makhluk tu demam teruk smpai muntah2...
kesian bebenor tgknye... bdk2 lain mmg dah lari jauh2 time tu...
ye la.. mgkin ada bau yg x spatutnye...
but I ignore all that. just because I'm as the oldest sister...
could not bear to see him like that...

in few minute, i go down to kiosk to get mineral water and some panadol
i do give him balm to reduce his nausea...


but only on that day he act like normal...

lpas tu he start to be annoying person again...


ya Allah, sempena bulan Ramadhan yg mulia ini.. Kau berikanlah hidayah kepada hambamu itu.... agar dia belajar menghormati org lain dan tak berlagak... Amin

Thursday, September 3, 2009

Kembali semula

Oh.... rindunye kt blog aku...

I'm back...

asyik tgk orang lain je update...
jeles jgak makcik...

tp ye la.. sejak praktikal ni..
kdg2 sibuk yg amat.. balik keje je da kul 5 lebeh..
tu klu jalan x jammed....

kul 9 mlm da tdo..
gile awal... hahaha....

Monday, June 29, 2009

Berehat sebentar

Hi semua... apa cerita?

buat Safra, Yana dan Amy...
selamat berpraktikal
semoga sukses

akak nak berehat sekejap...
banyak perkara yang perlu diuruskan...

See U soon.....

Sunday, June 21, 2009

Selamat Hari Ayah


special entry today...
just to him:


My Ayah...
Tuan Hj Wan Ibrahim b Hj Wan Hamid

As day gone by, you keep inspired me in my life,
guide me toward the best path that I can choose,
shower me with love and tender (unstoppable),
raise me up when everyone letting me down,
giving me so much chances to change and be GOOD daughter,
without regretting or give up,
there is nothing that can exchange the Love and
all Attention you had give to me in this 26 years of my life


to you my beloved Ayah,
I love you soooooooo much....


nothing can replaced you in my whole life
and I'm proud to be your daughter....


THANK YOU AYAH...

Just for you....

"You Raise Me Up"
by Josh Groban

When I am down and, oh my soul, so weary;
When troubles come and my heart burdened be;
Then, I am still and wait here in the silence,
Until you come and sit awhile with me.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

There is no life - no life without its hunger;
Each restless heart beats so imperfectly;
But when you come and I am filled with wonder,
Sometimes, I think I glimpse eternity.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up, so I can stand on mountains;
You raise me up, to walk on stormy seas;
I am strong, when I am on your shoulders;
You raise me up... To more than I can be.

You raise me up... To more than I can be.

really makes me cry....

Sunday, June 14, 2009

Jalan-jalan Cari Pasal... hehe....

Lokasi: Pantai Batu Buruk, Kuala Terengganu
Waktu: 6 pm
Tarikh: 9 June 2009

name aje aku ni org Ganu... tp pantai2 ni aku kureng skit pegi.. harapkan kwan2 je la yg dtg bertandang kat rumah baru la bawak diorang jalan2...

klu x, mmg terperap kat rumah aje la... T_T..

gmbr ni ambil masa hari sebelum zura (unikl) [sape2 yg duk hostel musti kenal ngan dia nih]
naik bas untuk balik ke JB...

bas pkul 9 pm, tp lpas Asar dh kuar sbb nak beli keropok... lpas tu singgah le pantai skjap bagi x menghampakan hajat zura yg kepingin nak main pasir pantai.. haha.....
so, enjoy the pics..



zura excited dpt jmpa ranting untuk conteng2....



me and zura

zura muka tgh excited dpt jejak pasir,
abu lak sebok berkarya

ha... ni la karya Abu tu...

sesekali bergaya ayu...
ahaks...

Sunday, June 7, 2009

Alhamdulillah


Sebenarnya nak update smlm lagi, tp x smpat..
maklum la ade tetamu bertandang kat rumah... kena la layan.. x gitu teman2...

bercakap mengenai tajuk entry kali ni

Alhamdulillah,
aku bersyukur padamu Ya Allah



untuk result bagi semester ini...
walaupun x mencapai target untuk dapat DL,
tapi x apa lah... sekurang2nya melebihi dari apa yang di takuti..
risau takot bawah 3 pointer, nnti kena bayar hutang banyak.. hehe..

ok la..
ade mase akak update lagi yek
ni nak siap2 nak g kenduri kawen plak...

tata....

sekadar gambar hiasan

Sunday, May 31, 2009

the only post in May...


salam semua...

masuk minggu ni dah 3 minggu duk kat rumah..
dh penghujung Mei...
kat rumah Internet mmg tiptop...
tp apakan daya tugas baru mmbuatkan aku x smpat nak menjenguk blog...

untuk pgtahuan semua..
cuti kali adalah cuti 'terancang'
balik2 aje tugas dh menanti...

uwaaaa.....

aku ditugaskan oleh ayahanda untuk menjadi...

driver

yup... driver kepada adikku yg sdg praktikal
(nape la ko x nak amek lesen kerete lagi wahai adikku...)

tp xpe... skurang2nya aku berjaya memantapkan skill memandu

tp idak le smpei jadi pelumba di jalan raya...
memandu secara cermat yek...

oh ye... lagi satu aku skrg ni turut menjawat jawatan sebagai


yee... suri rumah sepenuh masa...

kena masak wei....
basuh baju bagai...

huwaaa....
tak la berat sgt, tp tang masak tu la yg mencabar nyer
hari2 masak lauk sama... boleh boring org ramai..

tp nasib baik la adik I yg comel jijah tlah mmbantu
dgn memperkenalkan satu website yg baru

myresepi


dan resepi pertama ialah

pajeri nanas...
hehe....


(pnjam gmbar dr Internet sbb lupa nk ambil gmbr hari tu)


ok la kwn2, adik2 yg comel... selamat bercuti...

p/s: tgh berdebar sbb result nak kuar dah... dup..dup..dup... alahai....

Sunday, April 12, 2009

huhu....

minggu yang menghampiri final week....

tugasan banyak ni...

asgment PEIT - due Jumaat ni..
Calculus - kuiz...

tekanan woi...

Monday, April 6, 2009

Lamanyer tak update


nak mula kat mane ek....
ok.. firstly, masa kat hostel, ade adik2 dtg jual cupcakes
sempena program Save Gaza..
yer... saya telah menyumbangkan RM3.40 untuk 2 bjik cupcakes yg comel...



selepas tu, cerita kedua plak...
"Ops Ponteng"
pada hari Khamis...
beramai2 pulak tu...

Destinasi: Berjaya Times Square
Pukul: 12.30 tgh hari

Beratur ye adek2... jgn berebut2...
banyak kosong lagi...

 kitaorang main bowling... muahaha...
dan aku plak.. kena paksa ngan adek2..
Kena main bowling

Tuesday, March 31, 2009

Light at the end of tunnel

Kegilaan terhadap duit

Tempat kejadian: Lab Level 6
Waktu kejadian: sekitar 11.30am - 1.30 pm
Suspek utama: Ikmal (shashalai), Saf(udin) dan Yana(still single&available)
Jumlah wang yang terbabit: RM (3 angka jer)
Gambar-gambar yang telah didapati:

suspek utama, Ikmal
turut terbabit: yana & safra
pemilik sebenar wang yang tak terlibat

lepas tu the journey begin... wakaka

first destination, KLCC
lokasi pertama: Watson
barang dibeli: 

dan lain2 yang tak boleh dipamer

lokasi kedua: Guardian
x beli apa2 pun, safra je masuk..
aku ngan yana buat aktiviti sampingan

KLCC impian kami
nak beli.... nak beli....

Bangsar..Damansara..Kg Baru.. UniKL..
"murah2 ajer... sbb Mr Paddington ni kawan saye", kata Yana



lokasi ketiga: Pizza Hut
motif utama: mengisi kekosongan perut
sy makan:

mushroom soup
prawn olio spagethi

lokasi keempat: 
Body Shop.. beli perfume untuk my Mother...
sedih sgt sbb abg kt kedai tu cakap Oceanus akan 'discontinue'

skrg ni ade offer.. RM 39 jer (prev: RM48)

lokasi terakhir: Cute Fish Spa





GELIIIIII OIIIIII!!!!
yana & saf.. kini ku mengerti...
huhu.... 
(tp best gak bila dh lama2... nak lagi...!!!)

K la uols.... dh penat mengarang nih...
rasanya entry kali ni yg paling panjang...
hahaha......

see u in  my next entry...

Monday, March 30, 2009

Isnin yg memboringkan

ISNIN

datang lagi
huhu..... 
kenapa la ade kelas jugak hari isnin ni...
dah la 2 jam je...
tekanan betul....

dah la hari sabtu pun ade kelas....

wargh...
ngok ngek sungguh UniKL ni
kot ye pun nak ambil lecturer part time...
cari la yg sekitar2 KL nih je...

wargh... tekanan...

tgk.... kucing ni pun tekanan dgr citer aku

Saturday, March 28, 2009

Bengkel


Cyber Crime & Incident Handling Respond

seronok....
ramai kengkawan..

hehe....



Thursday, March 26, 2009

Open Day UniKL


Katenyer ade Open Day esok
tapi mcm xde apa2 persediaan pun

hurm.. bila la diorang ni nak pasang
apebende yg perlu untuk program 2 hari
lepas ni...
ish2....

kang tak sempat plak nak "exhibit"
huhu....

p/s: gambar2 sekadar hiasan

satu lg masalah aku skrg ni

mengantuk!!!
Help!!